Csuta Albert, értékesítő, MaHill ITD Ipari Fejlesztő Kft.:  

PowerRake -az iparipadló építés legújabb gépe

A Somero Enterprises és termékeinek neve ma már ismertek és elismertek a hazai jelentősebb ipari padló készítő cégek körében: a Laser Screed, a felületi porszóró berendezés, a Copperhead berendezések hosszú évek óta bizonyítják kiemelkedő helyüket a betonpadló építésben.

A Somero Enterprises a közelmúltban kifejlesztett és szabadalmaztatott legújabb berendezése ismét mérföldkövet jelent a betonterítésben. A PowerRake egy olyan lézervezérelt eszköz, amely a munkaterületre a mixerkocsikból kiürített betont képes rendkívül egyszerűen, gyorsan és pontosan elteríteni

A Somero Enterprises az alábbi három irányelvet szem előtt tartva fejlesztette ki a PowerRake-et:

Gyorsabban - hamarabb elteríti a betont, mint bármely eddig alkalmazott megoldás. A gép segítségével könnyedén eltolhatók, vagy elhúzhatók akár a nagyobb betonhalmok is,
Pontosabban - a betont +/-6 mm pontossággal egyengeti. Ha a betonpadló lehúzása előtt PowerRake-el készül az előterítés, sokkal jobb minőségű lesz a végeredmény,
Többet - a gép segítségével egyetlen emberre csökkenthető a beton előterítő brigád létszáma. Több beton teríthető kevesebb munkaerővel.

A PowerRake bármely ipari padló lehúzó eszköz előtt dolgozhat a kézi vibropallótól a Copperhead-en keresztül egészen a nagy Laser Screed-ig. A PowerRake egy hidraulikus, négykerék-hajtású, törzscsuklós kormányzású gép, melyet a kezelője ráállva vezet. A kezelése rendkívül egyszerű: a menetelés és a kanyarodás jól elérhető, kényelmes joystick-okkal végezhető.

A gépen automata szintérzékelő van, amely munkahengerek segítségével állítja be és tartja a PowerRake-et vízszintesen. A gép lehúzó lapja egyszerre erős és könnyű. Az emelő munkahenger folyamatosan állítja az élt a lézeradó által meghatározott vízszintes szintre. A robosztus és pontos Somero lézervevők precízen közvetítik a lehúzandó szintet a kezelőnek és a gépnek.
A kezelő kényelmesen, a gépen állva jól látja a munkaterületet, és kényelmesen eléri a kezelőszerveket. Terhelésérzékelő hidraulika-rendszer továbbítja a folyamatos és egyenletes tapadási erőt a négy meghajtott kerékre. A törzscsuklós kormányzás nagyon pontosan és könnyen irányíthatóvá teszi a gépet még a szűk helyeken is.

A gép főbb műszaki adatai:

Szélessége: 213 cm a lehúzó élnél
Súlya: 450 kg
Motor: 13,5 LE Robin America EH41
Hajtás: négykerékmeghajtás hidromotorokkal
Lehúzóél vezérlése: az él lézeres vezérlése emelő munkahengerrel, emelése 2”-os hidraulikus munkahengerrel, kézi elektromos kapcsolóval
Lehúzóél szögének állítása:
Elektronikus szintérzékelővel és hidraulikus munkahengerrel
Kormányzás: joystick és szelepvezérelt munkahengerrel, hajtás hidromotorral

A gép fő előnye az óriási termelékenység és pontosság mellett az, hogy a hátfájdító gereblyézéstől megkíméli az előterítő brigádot.

vissza>>